Protézis tervezése

.

Protézis tervezése

 

A 2016 őszi design túra Makerspace látogatáskor, a workshop keretében Szabados Luca részére tervezés megkezdése: munkavégzést (megtámasztás, és rögzítés) segítő 3D nyomtatható moduláris protézis tervezése volt a cél. Makerspace műhelyében megkezdődött a feladat felmérése és a modellezés. A tél folyamán készültek 3D nyomtatott terv vázlatok.

 

Tervezési stratégia

 

Bizonyos értelemben, a co-design gondolkodási folyamata tekinthető a modern időkhöz igazított új típusú DIY-nak. (Hoftijzer 2009)

Design for (every)one egy olyan makró keretrendszer, amely megpróbálja azonosítani, megosztani és felhasználni a “rejtett megoldásokat” a közösségi alapú rehabilitációs kontextusokban, a helyi erőforrásokhoz vagy megfelelő technológiák használatához igazítva.

Transitiv mód

Peremfeltétele a tárgy annak, hogy a jó design látja a saját határait. Felhasználó lehetőségei, képességei függvényében.

Digital Craft

Személyre szabott gyártás digitális gyártástechnológiával

Formai kíséretezés.

Inclusive Design

Szabados Luca

A felhasználóval személyes kapcsolat kialakítása. Ötletelésbe bevonás.

Project Images

Hogy ‚kell’ kinéznie egy protézisnek? társadalmi inklúzió, illetve a többségi társadalom érzékenyülésének problémái identitás-reprezentációs vagy kritikai megjelenés - kollaborációs perspektíva